PostEurop у Белграді виключила пошти росії та білорусі з Асоціації поштових операторів

16 жовтня 2024 р. Генеральна Асамблея PostEurop у Белграді прийняла рішення про остаточне виключення пошти росії та пошти білорусі з Асоціації європейських державних поштових операторів. Нагадаємо, що членство цих організацій було призупинене у 2022 році через військову агресію росії проти України та подовжене в 2023 році.

Санкції, за які сьогодні проголосували поштові оператори Європи, остаточно позбавляють росію та білорусь можливості брати участь у міжнародних поштових ініціативах PostEurop, зокрема співпраці у сферах логістики та митниці.

“Пошти країн, де одна щодня руйнує мирну інфраструктуру та вбиває невинних людей, а інша стоїть поруч, не мають права бути частиною цивілізованої європейської поштової спільноти. Вони скоріш належать до іншої спілки, яку можна назвати «РІПКА» (росія, іран, північна корея, афганістан) які тягнуть людство в минуле. Ми дякуємо європейським колегам, які підтримали нашу позицію у 2022 році та остаточно закріпили її сьогодні. Укрпошта продовжить і надалі добиватися, щоб жодна установа країни-терориста не могла працювати в цивілізованому світі”, — зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

PostEurop — це асоціація, яка з 1993 року представляє європейських поштових операторів. Це офіційно визнаний Регіональний Союз у межах Всесвітнього поштового союзу (ВПС). Її 55 членів у 53 країнах та територіях колективно обслуговують 175 000 поштових відділень, надають роботу 2 мільйонам людей та щодня з'єднують 800 мільйонів користувачів поштових послуг.

За інформацією АТ «Укрпошта»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?